» HIMALAYAZOUT ONGERAFFINEERD OERZOUT MINERALEN INFO SUPERFOOD BESTELLEN GOEDKOOP

Wat is dit?

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner


                                            
HIMALAYAZOUT


Dit zout wordt streng gecontroleerd op haar werking op energetisch niveau; het is een natuurlijk mineraal zout dat alle mineralen, nodig voor onze levensprocessen, bevat; het levert ons alle mineralen die we nodig hebben, volkomen opneembaar, in voldoende hoeveelheden.


Kristalzout uit de Himalaya is een natuurlijk mineraalzout dat volkomen opneembaar is op celniveau door zijn unieke kristalstructuur, gevormd onder zeer speciale omstandigheden.


Het belast ons lichaam niet zoals gangbare zouten dat doen. Integendeel: het natuurlijk mineraalzout levert ons werkelijk oeroude energie en regenereert ons lichaam op celniveau


De aanwezigheid van water, zout en zuurstof is de voorwaarde om organisch leven te doen ontstaan.
Kristalzout uit de Himalaya is ontstaan door het uitdrogen van de oerzee.
De zonne-energie, die hiervoor nodig was is in elk atomaire bouwsteen van het zoutkristal opgeslagen. Bovendien bevat het kristal alle in de natuur voorkomende elementen, de mineralen, in hoeveelheden die met ons lichaamsvocht overeen zouden stemmen, indien wij ons lichaam op ideale wijze zouden voeden. Deze mineralen zijn van een dusdanig formaat, dat ze zonder meer in onze lichaamscellen opgenomen kunnen worden: ze zijn ‘organisch’. In water opgelost komen deze mineralen vrij, klaar voor gebruik, tezamen met de opgeslagen zonne-energie. Door dagelijks een weinig van deze zoutoplossing (‘sole‘ genoemd) tot ons te nemen ontstaat weer de oorspronkelijke vochthuishouding in de cellen, zoals aanwezig voordat de mens van het natuurlijke pad afweek. 


Geraffineerd zout, keuken- ook zeezout, - levert geen enkele positieve bijdrage aan ons functioneren, omdat het te grofstoffelijk is geworden door het raffinageproces en zo niet meer opneembaar is in onze cellen. Zout wordt trouwens zo geraffineerd omdat de chemische industrie een onverzadigbare behoefte aan de zuivere stof NaCI heeft voor tal van chemische processen en het gebruik als keukenzout is maar absolute bijzaak! Echter het lichaam ervaart dit zout als gif- onnatuurlijk- en doet zijn uiterste best het weer uit het lichaam te verwijderen, hetgeen onze nieren maar ten dele lukt. Het overtollige zout in ons lichaam trekt water aan en slaat neer in spieren en op botten, wat o.a. artritis en reuma kan veroorzaken. Bij steenzout en ongeraffineerd zeezout speelt het volgende probleem: weliswaar zijn in deze zouten de mineralen die we nodig hebben aanwezig, maar de mineralen zijn ‘anorganisch’: ze zijn te groot om opneembaar te zijn in onze cellen.
Door de unieke kristalstructuur, ontstaan onder zeer specifieke condities, nl. hoge geo-tectonische druk, zijn de mineralen van het kristalzout uit de Himalaya opneembaar in onze cellen. Hierdoor is dit kristalzout zowel energetisch als qua minerale samenstelling een zeer hoogwaardig levensmiddel. Opgelost in water mag je werkelijk spreken van de Oerbron des LevensEen verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater. Een 1 procent verdunning hiervan is een echt levenswater, net als lichaamsvocht, en volkomen lichaamseigen. 


Dit doe je op de volgende wijze:


Himalayazout of goede kwaliteit grijs zeezout in een afsluitbare fles of pot doen. Gebruik hiervoor dus geen zeezout uit de supermarkt want dat is vaak gewoon geraffineerd tafelzout in grotere kristallen. Natuurvoedingswinkels en toko's verkopen echt zeezout. De fles of pot vullen met goede kwaliteit water (gefilterd kraanwater of bronwater). De fles of pot regelmatig schudden totdat het zout is opgelost. Daarna opnieuw zout toevoegen en het proces herhalen. Telkens zout toevoegen totdat uiteindelijk het water geen zout meer opneemt en er korrels op de bodem blijven liggen. Het water is dan verzadigd en je hebt geconcentreerd Himalaya- of zeezoutwater met 84 elementen erin in exact de juiste verhouding. Elke dag 1 of 2 theelepels van dat water oplossen in water, vers geperst vruchtensap of rauwe melk en opdrinken. Een betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf natuurlijke mineralen toe te dienen is er niet.In het begin kun je de dunne hiervan krijgen of winderigheid. Een manier om dit op te lossen is een half uur voor of na de maaltijd het zeezout tot je te nemen. Helpt dit ook niet, dan langzaam opbouwen en beginnen met een halve theelepel per dag. Het geconcentreerde zoutwater niet bewaren in de koelkast, maar gewoon op kamertemperatuur op een koele plek uit het zonlicht. Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels. Iedereen die een tekort heeft aan mineralen mist dus 'sleutels' die op bepaalde plekken in je lijf het 'contact' in werking zetten. Met alleen vitamines kom je er niet. Je kunt het meest vitaminerijke voedsel tot je nemen en toch ziektes en kwalen krijgen, omdat je een mineralentekort hebt. De vitamines zullen dan voor een deel letterlijk niet hun weg vinden in je systeem. Mineralentekort wordt vaak gezien als de bron van alle ziekte. Kijk naar de kwaliteit van groente en vlees uit de commerciële industrie en de alsmaar verslechterende gezondheid van mensen en je ziet het belang in van mineralen als activators. Door dagelijks zeemineralen in verdunde vorm te drinken, vul je je mineraalhuishouding aan .Zeewater bevat maar liefst 92 elementen, waarvan 8 in gasvorm die verdampen als het water opdroogt tot zeezout. Je houdt bij Zeezout of Himalayazout dus 84 elementen over. Bron: Mike Donkers Fonteine.com


 


 Gezonde Gewoontes!
"19 simpele (voedings)gewoontes die je slank maken en houden"


superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Gezonde Ebooks - Top 10 - Voeding + Bewegen


GEZONDE EBOOKS TOP10 -gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner
[ terug... ]Omhoog


HET MENTALE DIEET PLAN

 • 202-heerlijke-recepten

GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

 • 70groenesmoothies

HIMALAYAZOUT BESTELLEN

 • HIMALAYAZOUT - SUPERFOOD -BESTELLEN2014

PALEO TOETJES EN SNACKS

 • paleo toetjes en snacks banner

KOOLHYDRAATARM BESTELLEN

 • KOOLHYDRAAT ARME PRODUCTEN BESTELLEN2014

NOTEN & ZUIDVRUCHTEN

 • NOTEN ZUIDVRUCHTEN SUPERFOOD BANNER2014

AMAN PRANA BIOLOGISCH

 • AMAN PRANA BIOLOGISCHE PRODUCTEN BESTELLEN 2014

BIOLOGISCH ZOEKEN BESTEL

GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

 • gezonde groene smoothie recepten nwztkst MEER INFORMATIE

GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

 • 70-groene-smoothies

  MEER INFORMATIE

TARWEGRAS SAPPERS HAND

 • TARWEGRASSAP BANNER TARWEGRAS ZAAD KIEMZADEN BIOLOGISCH DE PEULENSCHILMEER INFORMATIE

FRUIT ZOEKEN

SPORT ARTIKEL ZOEKEN

WEBSHOPS ZOEKEN


Copyright 2002-2018