» CHLORELLA INFORMATIE CHLOROFYL ZOETWATERALG SUPERFOODS GEZOND BESTELLEN KOPEN

Wat is dit?

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Chlorella, ZoetWaterAlg


chlorella_algen_145x149.jpg

Chlorella is een ééncellige groene zoetwateralg die in ruime hoeveelheden zonlicht absorbeert, hierdoor bevat het veel chlorofyl en de fotosynthese is duidelijk actief. Vooral in Japan is het een veel geconsumeerd product. In Japan noemt men Chlorella ook wel  “geconcentreerd zonlicht” door haar absorberend vermogen.Dit intensieve fotosynthese-proces, zorgt dat chlorella zich razendsnel vermenigvuldigt. Iedere cel deelt zich binnen een etmaal, in vier nieuwe cellen. Medeverantwoordelijk voor deze snelle groei is de groeifactor, die alleen in chlorella wordt aangetroffen en die ook een belangrijke activator blijkt te zijn van diverse processen in het menselijk lichaam, ook wel CGF genoemd. (Chlorella Growth Factor). 


Chlorella is een uitmuntende bron van nucleïnezuren. Japanse wetenschappers wijzen op hoeveelheden RNA en DNA, die vele malen hoger zijn dan bijvoorbeeld sardientjes, die al als één van de rijkste bronnen worden beschouwd. De grote hoeveelheid nucleïnezuren, evenals CGF, stimuleren de regeneratieve processen in het lichaam. Bij het ouder worden van de mens, wordt de celstofwisseling steeds langzamer en treedt steeds meer beschadiging op van genetisch materiaal terwijl het regeneratievermogen minder wordt. Wanneer we dan een voldoende inname hebben van voeding die rijk is aan DNA en RNA helpt dat ons eigen cellulair DNA en RNA te beschermen en kunnen de enzymen en eiwitten worden geproduceerd die nodig zijn voor het optimaal functioneren van de cel. 


Chlorella bevat meer chlorofyl dan enige andere bekende plant. Chlorofyl percentages die 5-10 keer de hoeveelheid zijn van bijvoorbeeld spirulina en alfalfa. Chlorofyl stimuleert de groei, het metabolisme, de celademhaling en de synthese van rode bloedcellen. Chlorofyl heeft een moleculaire structuur die sterk verwant is met hemoglobine, in plaats van een ijzermolecule, bevat het een magnesiummolecule. Vanwege deze structurele gelijkenissen heeft chlorofyl de capaciteit om zuurstof direct de bloedstroom in te transporteren. Chlorofyl heeft tevens krachtige detoxificerende eigenschappen. Het bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam. Al vele jaren wordt chlorofyl ingezet ter voorkoming van een slechte adem en vervelende lichaamsgeuren.


Door de sterke buitenste celwand van chlorella, onderscheidt chlorella zich van andere groene algen, zoals spirulina. Deze celwand heeft het vermogen dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft. Daarnaast zet de celwand, samen met CGF, de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, wat een immuunstimulerend effect heeft .


De sterke celwandcomponenten van chlorella functioneren tevens als voedingsvezels en stimuleren de darmwerking en dragen bij tot een gezonde darmflora.


Chlorella is een belangrijke basische voeding. Het staat al geruime tijd in de belangstelling als geconcentreerde supervoeding. Chlorella bevat alle essentiële nutriënten, inclusief hoge concentraties plantaardig eiwit, vezels, vitaminen, mineralen, chlorofyl en andere zeer interessante voedingsstoffen. Chlorella is één van de meest geconcentreerde bronnen van bètacaroteen, calcium, magnesium en zink. Chlorella staat al jaren in de belangstelling als ruimtevoeding om te gebruiken bij langdurige ruimtereizen. Chlorella is samen met spirulina,toch wel de meest bekende en onderzochte algensoort ter wereld.


 


Bronnen: Wikipedia, NaturaFoundation.nl, GroeneDag.org, 


 


 Groene Algen Smoothie met Sinaasappel,Banaan en Kiwi                                    groene alg smoothiesuperfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal bannerGezonde Ebooks - Top 10 - Voeding + Bewegen


GEZONDE EBOOKS TOP10 -gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner
[ terug... ]Omhoog


HET MENTALE DIEET PLAN

 • 202-heerlijke-recepten

GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

 • 70groenesmoothies

HIMALAYAZOUT BESTELLEN

 • HIMALAYAZOUT - SUPERFOOD -BESTELLEN2014

PALEO TOETJES EN SNACKS

 • paleo toetjes en snacks banner

KOOLHYDRAATARM BESTELLEN

 • KOOLHYDRAAT ARME PRODUCTEN BESTELLEN2014

NOTEN & ZUIDVRUCHTEN

 • NOTEN ZUIDVRUCHTEN SUPERFOOD BANNER2014

AMAN PRANA BIOLOGISCH

 • AMAN PRANA BIOLOGISCHE PRODUCTEN BESTELLEN 2014

BIOLOGISCH ZOEKEN BESTEL

GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

 • gezonde groene smoothie recepten nwztkst MEER INFORMATIE

GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

 • 70-groene-smoothies

  MEER INFORMATIE

TARWEGRAS SAPPERS HAND

 • TARWEGRASSAP BANNER TARWEGRAS ZAAD KIEMZADEN BIOLOGISCH DE PEULENSCHILMEER INFORMATIE

FRUIT ZOEKEN

SPORT ARTIKEL ZOEKEN

WEBSHOPS ZOEKEN


Copyright 2002-2018